Efterårets billetsalg er i fuld gang
Skal du opleve forfattertalks, børnearrangementer eller vandringer i efteråret? Så er det nu, du skal sikre dig dine billetter.
Af Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne
Videnskabsklub, drømmerejser og tegnesnak i børnehøjde
Trænger børnene eller børnebørnene til litterære oplevelser, kan vi i efteråret tilbyde masser af bibliotekets populære børneformater: Kreative tegnesnakke, Historie½timen med sange og fortællinger, og læseklubber tilpasset forskellige aldersgrupper af læsende børn. Se alle arrangementerne og bestil billetter her.
Til Faglitterær Festival for børn lørdag den 5. oktober skal vi dyrke nysgerrigheden. Børn og deres familier kan komme i lyttebiograf med Johan Olsen, drage på musikalsk drømmerejse, komme til krea-workshop med Jacinta Madsen, stille filosofiske spørgsmål eller undersøge videnskabens landvindinger med Radionauterne.
Forskerspirer kan allerede i september også glæde sig til at være med i børnebibliotekets Vidensmaskine. Her kan 8-12-årige i september møde robotekspert Sebastian Ray, som har taget robotten Pepper med. Og Pepper er klar på en snak med de fremmødte.
Uge 40 er national ordblindeuge, og det markerer vi på biblioteket, hvor du kan høre, hvordan du som forælder eller bedsteforælder kan hjælpe dit barn eller barnebarn med ordblindhed. Der vil være foredrag med konsulent Line Leth, du kan høre om bibliotekets tilbud til ordblinde og stille spørgsmål til et panel bestående af læsekonsulenten i kommunen, den koordinerende lærer i Læsecenteret og læse- og skrivevejlederen på Virum Gymnasium.
Som altid har vi også masser af børneteater for de mindste. Billetsalget til børneteater åbner kl. 12 to uger før den pågældende teaterforestilling.
Skønlitterær september og faglitterær fejring
Voksne biblioteksbesøgende kan glæde sig til besøg af store, aktuelle skønlitterære forfatternavne. I september måned får vi besøg af Stine Askov (Varme hænder), Naja Marie Aidt (Øvelser i mørke) og Lone Hørslev (Svømmende, rygende, grædende).
Og ellers står den selvfølgelig også på faglitterær fejring for voksne. Oplev Thomas Bo Larsen fortælle om sin bog En fri mand om et liv med misbrug og dæmoner. Eller tag til et af bibliotekets Wake-up Calls om, hvorfor vi skal have pausen tilbage i arbejdslivet, hvad digital forurening er – eller hvad status er på det forestående dramatiske amerikanske præsidentvalg, som Niels Bjerre-Poulsen fortæller om fredag morgen den 1. november.
Kan demokratiet tabe? Spørger Clement Kjersgaard meget apropos, når han besøger biblioteket med et fyraftensforedrag. Og det korte svar er ja. Hør Kjersgaard uddybe den 25. oktober, når han ridser op, hvilke udfordringer den demokratiske styreform står foran. Foredraget er et samarbejde med tidsskriftet Ræson, som også besøger os med et særligt live-podcast den 4. september.
Kapitalisme og kærlighed er på dagsordenen, når Sine Plambech fortæller om sexarbejde ud fra sin bog Global sex i september, og når Emma Holten besøger os i november til en samtale om sin bog Underskud, om økonomi og omsorgsarbejde.
De unge generationer bliver vi klogere på med både et foredrag af Camilla Mehlsen om hendes bog Opmærksomhedstyveriet om børn, unge og skærmforbrug, og med et besøg af sociolog Emilia van Hauen, som har undersøgt generation Z i sin bog Generationen der skal redde verden. Det fortæller hun om i selskab med influencer og generation z’er Astrid Olsen, med journalist og forfatter Torben Sangild som moderator.
Sidst på året kommer Martin Krasnik på besøg og fortæller om sin bog om En smal bro over afgrunden, som stiller nogle af de svære spørgsmål omkring den uhyggeligt aktuelle konflikt mellem jøder og palæstinensere i Israel.
Og så byder vi selvfølgelig som altid på litterære vandreture med Litteratur i det fri, Klassikersalon på Frieboeshvile, operaforedrag og masser af nye læseklubber, alt sammen faciliteret af bibliotekets eget holdaf litteraturformidlere.
Skynd dig at bestille billetter til netop dine foretrukne biblioteksoplevelser!