Fordybningen

Kom med i forfatternes læsekrog

Få et intimt blik ind i forfatternes læseliv

Af Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Fordybningens første tema er 'At læse er at leve', og den sætning kan også beskrive mange forfatteres eget læseliv. En bog kan både være det der sætter en forfatters gnist i gang og giver dem lyst til selv at skrive, men de ulæste bøger kan også hobe sig op og skabe dårlig samvittighed, når livet kommer i vejen og blokerer for inspirationen.

Med undertemaet 'Forfatternes læsekrog' har vi i Fordybningen fundet tre bøger, hvor vi får et intimt blik ind i forfatternes læsevaner og måske bliver klogere på, hvad litteraturen og læsningen kan.

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Per Petterson: Mit abruzzo

Per Petterson skriver gnistrende og ærligt om sit liv, hvor læsning og litteratur udgør en væsentlig del af identiteten og hverdagen. Han fører indre samtaler med bøger af Natalia Ginzburg, Leo Tolstoj og Raymond Carver ned på papiret, deler anekdoter fra møder med alverdens forfattere og reflekterer over den flydende grænse mellem sine romaner og det levede liv. Journalen er fuld af rastløs energi og interesante tankerækker, men også vemodig frustration over den angst, tvivl og skriveblokering som præger tilværelsen.

Claire-Louise Bennett: Kasse 19

Der er ingen grænser for hvor litteraturen kryber ind i livet i Claire-Louise Bennetts vilde og fabulerende ’Kasse 19’. Det er en bog helt for sig - en slags litterær selvbiografi, en meditation over litteraturens rolle i hovedpersonens liv. Den handler både om at ligge i solen og læse i barndommen, om de første skriblerier bagerst i skolehæftet og om de bøger ens kæreste ikke vil have man læser. Det er en bog, der væver litteraturen og livet så meget sammen, at de næsten ikke kan skelnes fra hinanden.

Ida Jessen: Endnu en bog jeg aldrig skrev

For at være en god forfatter må man være en god læser – og med ’Endnu en bog jeg aldrig skrev’ viser Ida Jessen, at hun i den grad er en skarp og reflekteret læser.
Essaysamlingen handler om at læse, om at skrive og om den udefinerbare forbindelse mellem forfatternes egne liv og de bøger, de skriver. Ida Jessen undersøger bl.a. hvad der gør Kerstin Ekman, Sigrid Undset og Alice Munro til nogle af verdens bedste forfattere, og hun trækker både tekstnære detaljer frem og bringer sig selv og sit eget forfatterskab i spil undervejs. En lille indsigtsfuld bog, der giver stor læselyst.