Hvad nu hvis?

Hvad nu hvis verden så bare lidt anderledes ud?

Af Thomas Hansen

Tags

Fordybningen: Refleksioner Faglitteratur

Hvad nu hvis verdens byggeklodser blev omarrangeret? Eller bare forskubbet lidt? Hvad nu hvis vi gentænkte måden, vi behandler hinanden på?

I Forybningen har vi udvalgt tre vidunderlige bøger, der på vidt forskellig vis stiller spørgsmålet - hvad nu hvis?

Hvad nu, hvis vi håbefuldt forestillede os at vores egen verden var bedre til at rumme flere erfaringer af køn? Hvad nu, hvis vi man fik lov til at opleve en fremmed planet og dens helt ukendte sociale skikke? Eller hvad nu, hvis vores verden forskubbede sig i en dystopisk retning, og vi anbragte 11% af befolkningen i særlige "avlscentre" uden særlig mange rettigheder?

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Mørkets venstre hånd

Hvordan føles det at være på en diplomatisk mission på en fremmed planet blandt et folk, hvis kultur og biologi er fuldstændig ukendt territorie?

Følg med gesandten Genly Ai i hans forsøg på at forstå og begå sig på planeten Vinter. Mødet med planetens androgyne folk ændrer ikke blot hans verdenssyn, men sætter sig også dybt i både hjerte og sjæl. 

At performe transkønnet vrede

”Jeg tænker på mine transsøskende, som er forbundet til min historie og krop, fordi vi har været igennem det samme behandlingssystem, og jeg tænker på dem med den største omsorg.”

Denne bog er både et varmt kram, en generøs, løftet pegefinger, en åben hånd ud mod sin læser og en drøm om, hvordan vores verden kunne se ud. Læs den om du er en del af søskendeflokken eller måske især, hvis du ikke er.

11%

I et samfund som kun består af kvinder – bortset fra 11% mænd som holdes i et avlscenter på Lolland – bliver fire kvinders skæbner viklet sammen.

Maren Uthaug skriver med karakteristisk grotesk humor og bramfrihed om en verden, hvor meget er vendt på hovedet, men som også kaster tankevækkende lys på verden som vi kender den.